Flere tråde giver et godt udtryk

Som du kan læse, så har jeg produceret strik med forskellige garntyper. Jeg har også trevlet en gammel jakke op, for at få en ny cardigan i et andet udtryk.

Closeup på de tre tråde

Jeg har strikket min version af #sundaycardiganmohairedition igen et petiteknit design. Oprindelig var en tråd af garnet tiltænkt min Birch jakke fra Helga Isager, men den strandede i UFO-land under besværet med at strikke og samtidig læse og notere ned i et skema undervejs.

Det blev mig en kende for bøvlet. Det der med at strikke een pind og sætte kryds for på ind og udtagninger samtidig med at opskriften er beskrevet linje for linje nogle gange, imens andre gange er den formuleret enkelt og lige til. Og så var det en stor cardigan/jakke i retriller der endte med at blive trævlet op, til fordel for en kortere model i glatstrik. – behøver jeg nævne bøvlet med at trævle op i en tråd uld og en tråd mohair? Uff! Der var hår i farve 47 ud over det hele. For isagers silk mohair fælder inden den bliver skyllet op. Nogle farver mere end andre.

Det gik stærkt i frokostpausen på pind 6.

Som du kan se, brugte jeg mohairgarnet, altså to af trådene, til sundaycardigan mohairedition. Den tredje tråd blev en sort alpaca. Og så endte cardiganen sådan her

Sunday cardigan fra petiteknit i to tråde mohair og en tråd alpaca

Der var mulighed for lange ærmer, men jeg lavede dem til 3/4 lige under albuen. Ud fra den betragtning at store ballonærmer i mohair griber fast eller får alt muligt på sig, valgte jeg en mere forårsagtig og brugsvenlig ærmelængde.Og den holder fint, og fælder knapt så meget efter den blev skyllet op. Hele herligheden er strikket på pind 6, kun i mine frokostpauser og efterfølgende en weekend, på en halvanden uges tid.

Passer fint til en kjole til sommer

Efterfølgende strikker jeg på en ny sommerbluse. En af mine favoritdesignere, Susie Haumann, har i marts 2021 udgivet et hæfte “Strik til sommer”, fuld af klassisk sommerstrik med fine detaljer. Og i lækkert tyndt garn.

Jeg fik langt om længe fat i det sidste eksemplar, hos en garnforhandler i nærheden, og valgte en model “Blokhus” til mig selv. Jeg strikker den i trio og alpaca1. Da jeg har en trio i farve nougat i rest.

Min Blokhus blev næsten halv færdig, da jeg strikkede med under den ugentlige “Sunday Crafternoon” zoom online video hos @portfiber på Instagram. Det har kørt hver søndag i et år nu, under hele Corona pandemien. Folk sidder og “crafter” hele eftermiddagen – lokal tid for Portland, Maine. Dvs. Klokken er 20 aften hos mig, når de går igang, da der er seks timers tidsforskel. Man sidder foran kameraet. Alle mikrofoner er mutede, og værten Casey afspiller en playliste med alverdens rockmusik, popmusik, country, rap, og meget andet. Det giver en hyggelig stemning og folk møder hinanden, på tværs af hele verden. Der var også et par amerikanske designere, som deltog på zoom platformen. Til slut får man lov til at sige hej til de andre, og kort fortælle, hvad man har arbejdet på. Det er så fedt at møde nye mennesker, med samme interesse som en selv. Der er knap så mange yarnaholics omkring mig, som jeg snakker med jævnligt. Det meste foregår online.

Hov, og ShelliCanCan der laver de berømte strikkepins, har lavet en speciel pin til sunday crafternoon. Den glæder jeg mig meget til at få fremsendt. Er du blevet interesseret, kan den bestilles via Portfibers hjemmeside. -tænk lige over at der kan komme told og moms på pakken, hvis du bestiller for mere end 80kr.

Her lykkes det mig at få færdiggjort det sidste ærme på min Sundaycardigan Mohair-edition.

Nu tager jeg lige en pause fra alt det mohair garn.

Blokhus som forårsstrik

Blokhustoppen er i øvrigt en virkelig hurtig topdown model. Jeg startede på toppen I weekenden om formiddagen udenfor i drivhuset, men temperaturen var knap over fem grader, så jeg var iført min pilgrimssweater for at holde varmen. Det var næsten for koldt.

Jeg havde sommerstrik vs. vinterstrik med mig den dag

Selve toppen er oprindelig strikket i Isagers Merilin. Det kunne også være lækkert, men jeg havde et nøgle trio til den flotte brændte stribefarve, så det endte med kombinationen af alpaca 1 og Trio fra Isager, som tidligere nævnt. Så må jeg få fat i nogle nøgler Merilin til model svinkløv næste gang.

Hav en god uge.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s